• VERZORGING MET BIOLOGISCH WOLVET
 • INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

8x leuke activiteiten op Texel

Wist je dat Texel van alle bestemmingen in Europa in de top 10 van Lonely Planet Best in Europe staat? Ons eiland schittert in het rijtje tussen andere bekroonde locaties zoals de Franse Dordogne, Venetië en het Spaanse Extremadura. Afreizen naar het buitenland was de afgelopen twee jaar niet altijd mogelijk, waardoor veel Nederlanders kozen voor een (mini) vakantie in eigen land. Texel is een populaire vakantiebestemming en wij begrijpen als geen ander waarom. De hoogste tijd voor een blog met leuke activiteiten op Texel die je zeker niet wilt missen.

  #1 Strandhoppen

  Texel staat bekend om zijn stranden. Zo zijn de stranden aan de westkant van Texel prachtig wit en doen niet onder voor menig tropisch strand. Texel heeft maar liefst dertig kilometer aan zandstranden! De stranden zijn per fiets en auto goed te bereiken en worden aangeduid door middel van strandpalen met een uniek nummer. Een aantal van onze persoonlijke favoriete stranden zijn: paal 9, paal 12 en paal 28.

  #2 Huur een (elektrische) fiets

  Net als in de rest van Nederland is ook op Texel de fiets één van de meest gebruikte vervoersmiddelen. Texel is dan ook een fietseiland bij uitstek. Met zo’n 140 km aan fietspaden is het een ideale manier om het eiland in een ontspannen tempo te verkennen.

  #3 Ontdek de karakteristieke dorpjes

  Op Texel zijn zeven dorpen die allemaal uniek zijn in hun soort. Ieder dorp heeft zo zijn eigen karakter en historie. Geniet van de monumentale panden, wandel door de karakteristieke straten en laat je verrassen door de diversiteit van de verschillende dorpen.

  #4 Zeehonden spotten

  Er leven ruim 10.000 zeehonden in het waddengebied. Veel van deze zeehonden leven in de Waddenzee rond Texel. Je kunt een bezoekje brengen aan Ecomare, waar zeehonden worden opgevangen die het op eigen kracht niet redden. Bewonder je de dieren liever in hun natuurlijke omgeving? Er zijn verschillende boten waarmee je een tocht kunt maken naar de zandbanken, waar het hele jaar door groepen zeehonden verblijven.

  #5 Bezoek een Texelse bierbrouwerij of wijngaard

  Ben jij een echte bierliefhebber of kun je op z’n tijd genieten van een goed glas wijn? Bezoek dan één van de vier bierbrouwerijen óf breng een bezoekje aan Wijngaard de Kroon van Texel. Leuk detail; de wijngaard is de enige in het waddengebied wat de wijn extra bijzonder maakt. Welke bierbrouwerij of wijngaard je ook bezoekt, ze delen allemaal dezelfde liefde en passie voor het vak.

  #6 Knuffel met schapen

  Wist je dat Texel ongeveer net zo veel schapen heeft als inwoners? Van beide leven er ongeveer een kleine 14.000 op het eiland. Bij Schapenboerderij Texel kun je het hele jaar door knuffelen met schapen. Ook is er een boerderijwinkel met allerhande schaap gerelateerde producten, waaronder kazen, lamsvlees en onze crèmes en zalven op basis van wolvet.

  #7 Wadlopen

  Wanneer je op Texel verblijft mag deze unieke beleving voor jong en oud niet ontbreken. Tijdens het wadlopen wandel je over de bodem van de Waddenzee. Samen met een gids kun je een mooie zwerftocht maken over de Schorren, een kweldergebied in het noordoosten van het eiland. Wie weet spot jij tijdens het wadlopen wel een lepelaar of een scholekster. Het gebied staat namelijk bekend als een waar vogelparadijs.

  #8 Kaap Skil Museum

  Benieuwd naar de geschiedenis van Texel? Neem dan zeker een kijkje bij het Kaap Skil Museum. Je kunt er oude vissershuizen bekijken en je leert er alles over oude zeehelden. Een ideale plek om je uren te vermaken op een regenachtige dag.