Gepost op

Crème zonder poespas

Loop de drogist binnen en je ziet de ingewikkeldheid van het leven. 50 soorten tandpastatubes met schreeuwerige teksten. Schappen vol shampoos en conditioners. Maskers. Crèmes van plafond tot vloer. Voor lichaamsdelen waarvan je niet eens wist dat ze iets nodig hadden. Het enige wat jij hoeft te doen: het niet kopen. Een blog over poespas vermijden en huidbescherming tegen kou en regen.

Zal ik je eens onze kant van het verhaal vertellen als het gaat over vermijden van poespas? De Noordkroon produceert sinds 1999 crèmes met wolvet. Deze waxachtige substantie, ook wel lanoline genoemd, doet iets wonderlijks met je huid. Het beschermt, trekt razendsnel in en geeft de huid tegelijkertijd de ruimte om te blijven ademen.

Geregeld willen mensen ons in de verleiding brengen om meer producten te gaan maken. Zo vragen zij of wij shampoo en zeep met wolvet willen gaan maken. Commercieel gezien is dat niet eens zo’n gek verzoek. Door het toevoegen van deze producten aan ons assortiment van Schapenwolcrèmes zouden mensen bij ons en verkooppunten door heel Nederland, in één keer alles kunnen kopen wat ze nodig hebben.

Poespas: de wolvet in shampoo en zeep

Toch maken we het niet. Waarom niet? De wolvet in zeep of shampoo heeft, hoe fijn het ook lijkt, geen enkel effect op je haar en huid. In onze ogen is de toevoeging niets meer dan poespas. Dat is de reden dat wij geen shampoo en zeep maken met wolvet. Bij alle producten die wij ontwikkelen, vragen wij ons af: is het écht nodig? Daardoor is het gelukt om een assortiment te maken met producten die voor  94 tot 100 procent bestaan uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Crèmes maken zonder poespas, kan dat dan? Ja dat kan dus.

Lippenvet zonder poespas

De Lippenvet bevat 100 procent ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Wat zit er in de Lippenvet? In het kleine potje zit gereinigde en pure, geurloze wolvet. Deze samenstelling houdt je lippen gehydrateerd en in topconditie. Dankzij de prijs van €3,95 en de handige omvang is het een heerlijke weggever en een vaste waarde bij het trotseren van koud en droog weer. Lippenvet is onbeperkt houdbaar.

Handcrème: dagelijkse portie handbescherming

Dat wolvet droge handen en kloven voorkomt, weten de schapenboeren al jaren. Zij raken de zachte wol van de schapen aan en krijgen zo hun dagelijkse portie handbescherming toegediend. Van hun eigen dieren. Het waxachtige wolvet, dat snel intrekt, is de beste hand- en huidverzorger.

Voor alle mensen die geen schaap in de gang hebben staan voor de dagelijkse huidverzorging: wij hebben het voor je in een potje gestopt. In de vorm van handcrème. 98,6 procent van natuurlijke oorsprong, met een vleugje parfum (lichte witte klavergeur) en een zeer mild conserveringsmiddel. Deze milde stof zorgt ervoor dat bacteriën, die in de crème terecht komen als je het met je handen aanraakt, 18 maanden lang geen kans krijgen om te overleven.

 

Deel dit blogbericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *