Een droge of extreem droge huid? Dit doe je eraan!

We hebben er allemaal wel eens last van: een droge tot zeer droge huid. Vooral in de winter kun je flink last hebben van een droge huid die vervelend aanvoelt, die jeukt en irriteert. Heb jij last van een droge huid? Met een beetje extra aandacht kom je daar gelukkig snel weer van af.

Voorkomen is altijd beter dan genezen en we informeren je graag over hoe jij je huid het hele jaar door zacht en soepel houdt.

Dit veroorzaakt jouw droge huid

Een droge, gevoelige en schilferige huid wordt veroorzaakt door een vochtgebrek in de opperhuid. Een tekort aan huidvetten is hierbij vaak de oorzaak, deze voorkomen namelijk dat het vocht in de huid te veel verdampt.

Normaalgesproken is de vochthuishouding van de huid uitstekend geregeld. Van nature is de ene huid droger dan de andere, maar de verstoring van de vochthuishouding komt grotendeels door ons eigen gedrag. En dat is eigenlijk best goed nieuws, want dit betekent dat we onze te droge huid goed kunnen ondersteunen bij het herstel.

Teveel zeep als grote boosdoener

Was je jezelf met een geparfumeerde zeep of douchegel? Dat voelt natuurlijk heerlijk schoon en ruikt lekker, maar houd er rekening mee dat dit de snelste weg richting een droge huid is. Met zeep ontvet je eigenlijk letterlijk je huid, waardoor deze veel sneller uitdroogt. Vooral je handen moeten heel wat doorstaan met al die handzeep en schoonmaakmiddelen.

In de winter heeft onze huid het nog zwaarder te verduren. Een droge huid ligt dan al snel op de loer. De centrale verwarming in onze woningen zorgt voor een droge lucht en ook temperatuurswisselingen buiten, de vrieskou en vaak harde wind dragen bij aan een schrale of schilferige huid.

Zo help je een droge huid voorkomen

Droge handen voorkom je door je handen in te smeren met een verzorgende handcrème, elke keer nadat je ze hebt gewassen. Douche daarnaast niet te lang of te heet en gebruik waar mogelijk alleen producten met natuurlijke ingrediënten. Je kunt ook kiezen voor een goede douche- of badolie. En ook hier is weer het advies: smeren met een beschermende crème na het douchen of na je bad.

De huid van je gezicht is extra kwetsbaar. Door deze regelmatig in te smeren met een natuurlijke dag- en nachtcrème voor een droge huid, help je voorkomen dat deze uitdroogt. Zet daarnaast de verwarming niet hoger dan nodig, kies voor een luchtbevochtiger en ventileer je woon-en slaapruimte regelmatig.

Zo verzorg je een droge huid

Als je een aantal gewoontes aanpast, zoals het gebruik van te veel zeep of te vaak en te heet douchen, is je huid je al dankbaar. Bij uitdroging produceert de huid extra huidvetten om de vochthuishouding te herstellen. Je helpt je huid in dit proces door het te ondersteunen met een beschermende crème.

Onze natuurlijke Schapenwolcrèmes bevatten wolvet dat de huid voedt met essentiële vetten. De samenstelling van wolvet lijkt op die van ons eigen huidvet en dat maakt Schapenwolcrème ook zo effectief en uniek als het gaat om de droge huid.

Onze huid neemt wolvet eenvoudig op. De huidvetten worden zo op natuurlijke wijze aangevuld en daardoor herstelt de vochtbalans in de opperhuid extra snel. Jouw droge huid voelt snel weer soepel aan, zonder vervelende schilfers of jeuk.

Waar koop ik de Schapenwolcrèmes?

Je kunt alle Schapenwolcrèmes eenvoudig online bestellen in onze webwinkel. Koop je liever in een winkel? Zoek dan naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ga naar webwinkel Vind een verkooppunt