Gebruik van horen zeggen

Kloven

Vooral bij koud weer kan de huid bij de vingertoppen uitdrogen en gaan barsten. Pijnlijke en soms bloedende kloven zijn het gevolg. Ook op je voeten kunnen kloven ontstaan door een te droge huid of eeltplekken waar scheurtjes in komen.

Wolvet is dé manier om kloven op een natuurlijke wijze te verzorgen. De samenstelling van wolvet lijkt op die van onze huidvetten: beide hebben het vasthouden van vocht als belangrijkste eigenschap. Bij kloven is er een tekort aan huidvetten en daarmee een tekort aan vocht. De huid barst en er ontstaan kloven. Bij de voeten kan eelt een oorzaak zijn van kloven, met name rondom de hiel.

Kloven vragen om een natuurlijk krachtmiddel: Klovenzalf Hand of Eelt-en klovenzalf Voet. Beide bevatten voornamelijk wolvet aangevuld met calendula (voor wondheling), vitamine E en natuurlijke oliën. Aan de Eelt-en klovenzalf Voet hebben we kamfer toegevoegd tegen eeltvorming.

Gebruik deze zalven voor het slapen gaan om de kloof dicht te plamuren, plak er een pleister overheen en de volgende morgen ziet de huid er beter uit. Eventueel de hele handen of voeten insmeren en met handschoenen of sokken aan slapen. Zo nodig deze handeling herhalen. Door dagelijks Schapenwol Hand- en Voetcrème te gebruiken breng je de huid in een betere conditie en voorkom je nieuwe kloven.

Toont alle 5 resultaten