hoe zorg je voor je huid bij kouder weer?
Gepost op

Hoe bescherm je je gezichtshuid bij kou?

Bij De Noordkroon kunnen we de klok erop gelijk zettten: kouder weer = een verdubbeling van de bestellingen in de webshop. In de winter heeft je huid door kou buiten en een drogere lucht binnen meer nodig. Een paar tips voor mensen die hun gezonde blos liever niet zien veranderen in schilfers en plekjes

Is het nul graden of kouder buiten? Doe dan dit met je gezichtshuid:

  • Reinig je huid met lauw water en een milde reinger. Verwijder de restjes reiniger altijd met een tonic zonder alcohol (alcohol droogt uit, prikt en irriteert).
  • Smeer niet te veel crème op je gezicht. Een dikke laag crème bevriest op je huid en kan hem pijnlijk beschadigen.
  • Draag buiten een sjaal of col. De bivakmuts is de beste gezichtsbeschermer tegen kou. Al kunnen we ons voorstellen dat je deze na de laatste schaatstocht uit je kindertijd hebt afgezworen.

Kortom: geen grote hoeveelheden crème op je gezicht smeren bij vrieskou dus en je gezicht bedekken. De fijnste materialen voor in een sjaal of col zijn katoen (hoe hoger het percentage katoen, des te beter) en wol. Als je zweet, gaan synthetische stoffen al snel geuren. Wol neemt geurtjes en overtollig vocht snel op. Ook voelt de stof prettig aan op de huid. Goede wol voor kleren prikt niet.

Wat is voor jouw huid een prettige luchtvochtigheid?

Wat kun je nog meer doen, behalve smeren en beschermen met zachte stoffen? Zorg voor een gezonde luchtvochtigheid op de plekken waar je woont en werkt. Dan droogt je huid minder snel uit. Gezond is: op of net onder de 60 procent. In de winter is de luchtvochtigheid in je huis en veel openbare gebouwen lager. Loeiende verwarmingssystemen verdampen veel vocht.

Hoe maak je de lucht vochtiger?

Zet de verwarming lager en trek iets warms aan om de kou op afstand te houden. Wil je weten hoe het op jouw werk en in huis met de luchtvochtigheid is gesteld? Er zijn op heel veel plekken luchtvochtheidsmeters te koop. Kun je, bijvoorbeeld op je werk, niet zelf aan de knoppen draaien? Ga de droogte dan te lijf met water. Ken je die waterbakjes van vroeger nog, die je altijd aan de verwarming zag hangen (en nu bijna nooit meer ziet)? Zij verhogen de luchtvochtigheid. Een bekertje water op de verwarming of in de vensterbank volstaat ook.

Schapenwolvet of lanoline smeren in de winter

schapenwolvet beschermt de huid bij koud weer

Welke crèmes met lanoline (een ander woord voor schapenwolvet) kun je ‘s nachts en overdag gebruiken? Veel van onze klanten gebruiken voor wat extra nachtelijke verzorging van hun gezichtshuid de Neutraal Crème van De Noordkroon. Met tien procent wolvet is deze crème iets vetter dan de gezichtscrème, die drie procent wolvet bevat. De gezichtscrème gebruiken de meesten als dagcrème, de Neutraal Crème is een fijne nachtcrème die vooral de vochtarme huid een oppepper geeft.

Wolvet is de basis van alle Noordkroonproducten. Deze waxachtige stof laten wij uit de schapenwol halen en reinigen. Daarop verwerken we hem in onze verzorgingslijn. Elk product bevat een percentage van dit hydraterende ingrediënt.

Meer weten over de ingrediënten in onze crèmes

 

Deel dit blogbericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *