Eelt op voeten

Last van eelt op je voeten? Zo kom je ervan af

Eelt geeft een natuurlijke bescherming aan onze voeten en een beetje eelt is daarom ook zelfs nodig. Pas als je te veel eelt hebt, meestal rondom je hiel, kan het zorgen voor problemen.

Zo ontstaat overtollig eelt

Op plekken waar de huid veel druk of wrijving ervaart, ontstaat al snel een verdikking van de opperhuid. Dit is een prima natuurlijke reactie, want zo beschermt de huid zichzelf tegen beschadigingen of wondjes. Bij te veel druk, bijvoorbeeld door dagelijks veel te staan tijdens je werk of door het dragen van slecht passende schoenen, ontstaat een teveel aan eelt.

Te veel eelt verschijnt op de plekken waar de druk het grootst is. Je kunt dan last krijgen van likdoorns, eksterogen of hielkloven. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn en je belemmeren in je bewegingsvrijheid. Daarnaast vind je het misschien minder goed staan als je voeten er in je zomerslippers niet mooi en glad uitzien. Het is dus raadzaam het niet zo ver te laten komen. Gelukkig kun je overtollig eelt zelf verwijderen en met een goede verzorging is te veel eelt goed te voorkomen.

Een teveel aan eelt voorkomen

Overtollig eelt voorkom je door een goede voetverzorging. Goed passende schoenen zijn natuurlijk belangrijk, maar je voeten kunnen ook best wat hulp gebruiken om de vochthuishouding van de huid in balans te houden om daarmee eelt te voorkomen. Gebruik hiervoor de Schapenwol Voetcrème. Deze effectieve crème bevat het natuurlijke wolvet. Wolvet lijkt in samenstelling op onze eigen huidvetten. Hierdoor wordt het makkelijk opgenomen door onze huid. Wolvet voedt de huid met essentiële vetten en ondersteunt het herstel van de vochtbalans.

Hoe eelt verzorgen

Heb je last van eelt? Dan is het belangrijk om je huid extra goed te verzorgen. Zo voorkom je nog meer eeltvorming en mogelijke hielkloven. Voor een intensieve verzorging hebben wij de speciale Eelt- en klovenzalf Voet ontwikkeld. Deze krachtige zalf heeft een hoog percentage wolvet en bevat daarnaast kamfer, arnica, calendula, vitamine-E en voedende natuurlijke oliën voor een extra diepgaande werking.

De Schapenwol Voetcrème en Eelt- en klovenzalf Voet zijn geschikt voor diabetici, voor wie een goede voetverzorging extra belangrijk is.

Zelf eelt verwijderen doe je zo

Als de eeltvorming op je voeten niet te extreem is en je hebt gezonde voeten, dan kun je zelf aan de slag gaan om het te verwijderen. Houd wel altijd de beschermende functie van eelt in de gaten, dus wees voorzichtig en verwijder zeker niet alles!

Met een puimsteen of eeltvijl kun je zelf eenvoudig en pijnloos een teveel aan eelt weghalen. Eventueel kun je vooraf een voetenbad nemen, om de dode huid een beetje zachter te maken zodat je het makkelijker kunt weghalen. Baking soda, citroen en azijn hebben een antibacteriële werking en maken het eelt extra zacht. Voeg daarom een beetje toe aan je voetenbadje van lauw water.

Heb je vaak last van overtollig eelt of zie je het niet zitten om het zelf weg te halen? Een pedicure kan je hierbij helpen.