Kloven in handen

Last van kloven in handen? Dit kun je eraan doen

Kloven in je handen ontstaan door een tekort aan huidvetten, waardoor er te weinig vocht wordt vastgehouden. Er ontstaan dan al snel kleine barstjes in de huid, bijvoorbeeld in je vingertoppen. We vertellen je hoe je de huid van je handen op een natuurlijke manier ondersteunt in het herstel en hoe je kloofjes kunt voorkomen.

Hoe kloofjes ontstaan en hoe je ze kunt voorkomen

Onze vingertoppen hebben minder talgklieren dan de rest van onze huid. Hierdoor wordt minder huidvet geproduceerd en droogt de huid sneller uit. Daardoor kunnen kloofjes ontstaan.

Daarnaast komen je handen vaak in aanraking met stoffen die een directe aanslag zijn op je vochthuishouding, zoals zeep en schoonmaakmiddelen. Draag daarom huishoudhandschoenen bij het afwassen of schoonmaken.

Ook temperatuurverschillen dragen bij aan kloven in de handen. Zeker bij koud weer droogt de huid bij de vingertoppen snel uit. En hoewel je zou denken dat je handen wassen met water zou bijdragen aan het vocht in je huid, is het tegendeel het geval. Door het wassen van je handen drogen ze juist uit. Daarom raden we aan je handen in te smeren met een natuurlijke verzorgende handcrème, elke keer nadat je ze hebt gewassen.

Zo verzorg je kloofjes in je vingertoppen

Heb je last van kloven? Dan helpt de 100% natuurlijke Klovenzalf Hand bij een spoedig herstel. Deze effectieve klovenzalf bestaat grotendeels uit schapenwolvet, dat veel lijkt op ons eigen huidvet. Het is daarom in staat de vochtbalans in je huid snel te herstellen. Het maakt je huid zacht en glad en laat kloven en barstjes verdwijnen. Het wolvet in de zalf wordt ondersteunt door calendula (bevordert genezing van de huid) en vitamine E (herstelt de huid).

Tijdens onze slaap herstelt de huid het snelst. Laat klovenzalf dan ook ’s nachts zijn werk doen. Smeer je handen in met zalf voordat je naar bed gaat en draag katoenen handschoenen om je beddengoed te beschermen.

Ga naar webwinkel Vind een verkooppunt