Hielkloven

Last van hielkloven? Dit kun je eraan doen

Hielkloven zijn barstjes of zelfs diepere groeven in je huid en je kunt er flink last van hebben. Ze zijn pijnlijk bij het lopen en kunnen je belemmeren in je bewegingsvrijheid. Kloven zijn vrijwel altijd het gevolg van een te droge huid. Je leest hier hoe je kloven in je voeten kunt behandelen en hoe je je huid daarna zacht en soepel houdt.

Hielkloven door te veel eelt

Hielkloven krijg je meestal door een te dikke eeltlaag op je voet. Een beetje eelt biedt een goede bescherming aan je voeten, maar overtollig eelt geeft een grotere kans op hielkloven. Want als de droge eelthuid gaat barsten, ontstaan hielkloven.

Hielkloven voorkomen

Het is daarom belangrijk om je voeten goed te verzorgen om zo te veel eelt te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je goed passende en comfortabele schoenen en sokken draagt, zeker als je tijdens je werk veel staat en loopt. Zo verminder je de druk van buitenaf op je voeten.

Probeer verder om de huid op je voeten zacht en soepel te houden om zo eeltvorming tegen te gaan. Je kunt ervoor kiezen om je voeten dagelijks te verzorgen met Schapenwol Voetcrème. Deze crème heeft wolvet als basis en voedt de huid met essentiële vetten. Hierdoor blijft je huid in topconditie.

Hielkloven behandelen

Heb je last van hielkloven? Dan kan een krachtige klovenzalf helpen. De Eelt- en klovenzalf Voet van De Noordkroon bevat een hoog percentage wolvet en is 99% natuurlijk. Wolvet lijkt op ons eigen huidvetten en is daardoor uitstekend in staat de vetten in onze opperhuid snel aan te vullen. Hierdoor herstelt de balans in de vochthuishouding en zal de droge huid verzachten waardoor de hielkloven worden tegengegaan.

De werking van het wolvet in de zalf wordt ondersteund door de toevoeging van kamfer, arnica, calendula, vitamine-E en voedende natuurlijke oliën.

Tijdens je slaap herstelt je huid het snelst. Breng daarom een laag klovenzalf aan op je voeten voordat je naar bed gaat. Zo kan het de hele nacht inwerken. Om te voorkomen dat de zalf op je beddengoed komt, kun je katoenen sokken dragen. Bij kleinere plekjes zoals een likdoorn of eksteroog is een pleister al voldoende.

Waar koop ik Eelt- en klovenzalf Voet en Schapenwol Voetcrème?

Alle zalven en Schapenwolcrèmes zijn eenvoudig te bestellen in onze webwinkel. Koop je liever in een winkel? Zoek dan naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ga naar webwinkel Vind een verkooppunt