12 oktober 2018

Kloven

Extreem droge huid

Kloven zijn scheurtjes in de huid die ontstaan doordat de huid extreem droog is. De oorzaak van deze droogte is vaak een tekort aan huidvetten waardoor onvoldoende vocht kan worden vastgehouden. Het tekort aan huidvetten kan komen door droge lucht, zeep, wasmiddelen en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Kloven komen dan ook vaak voor op handen en vingers, die veel in aanraking komen met water en zeep. Daarnaast hebben veel mensen last van kloven op de voeten, en dan voornamelijk op de hiel, tussen de tenen of op de voetzool. Hierbij is de oorzaak vaak een droge eeltlaag die door wrijving en druk is ontstaan. Hardnekkige kloven kunnen zich tot wondjes ontwikkelen.

Behandelen en verzorgen

Bij het behandelen en verzorgen van kloven kan zuivere wolvet of lanoline in combinatie met Schapenwol Voetcrème of Schapenwol Handcrème (beide met 10% wolvet) een uitkomst bieden. De samenstelling van wolvet lijkt erg op die van onze eigen huidvetten en het wolvet wordt makkelijk opgenomen door de huid. Het brengt de huidvetten op peil en helpt de opperhuid herstellen, waardoor de huid weer goed vocht kan vasthouden. ‘Plamuur’ de kloven dicht met de stevige wolvet of lanoline en smeer één of meerdere keren per dag de droge huid rondom de kloven in met crème.

Kloven op mondhoeken en lippen

Je lippen hebben geen talgklieren en kunnen zichzelf niet invetten. Hierdoor komen vooral in de winter, wanneer de lucht droog is, veel gesprongen en gebarsten lippen voor. Lippen en mondhoeken zijn dan ook extra gevoelig voor kloven. Ook hierbij is het aan te raden om de lippen goed vet te houden. Om de lippen te verzorgen hebben we een 100% natuurlijke lippenvet ontwikkeld die de lippen in topconditie houdt.

Tepelkloven

Tijdens de borstvoeding kunnen kloven op de tepels ontstaan. Om deze te verzorgen kan je ervoor kiezen om de tepels in te smeren met pure lanoline, wat de tepel verzacht en verzorgt. Lanoline is 100% natuurlijk en niet schadelijk voor de baby of borst. Wij hebben 2 varianten: 100% pure lanoline (bij ons heet dit wolvet) en 75% pure lanoline met 25% water (wat iets makkelijker uitsmeert).

Schapenwolcème en lippenvet waar te koop?

Alle Schapenwolcrèmes en lippenvet kunnen gemakkelijk besteld worden in onze webwinkel. Wil je liever de Schapenwolcrème in een winkel kopen? Zoek dan naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ga naar webwinkel Vind een verkooppunt