Gepost op

Luieruitslag bij je baby: wat kan je er zelf aan doen?

Onschuldig maar wel vervelend

De meeste baby’s hebben er wel eens last van: luieruitslag. Je schrikt altijd even als je de luier weghaalt en de huid op de billen of tussen de beentjes rood of geïrriteerd is. Door het schuren van de luier over de huid kunnen kleine beschadigingen van de huid ontstaan. Daarbij kunnen stoffen uit urine en ontlasting de beschadigde huid extra irriteren. Gelukkig is luieruitslag onschuldig, maar als moeder vraag je je wel af: “Hoe kan ik dit snel oplossen?”

Hieronder lees je een aantal tips om je te helpen.

Wat kan je zelf aan luieruitslag doen?

  • Zorg dat je baby zo kort mogelijk een vuile luier heeft. Verschoon minstens zeven keer per etmaal.
  • Laat na het verschonen de huid even tot rust komen door je baby even zonder luier te laten liggen.
  • Gebruik zo min mogelijk zeep en geen geparfumeerde schoonmaakdoekjes. Deze verwijderen de huidvetten die juist nodig zijn om de huid te verzorgen. Zeker voor het tere babyhuidje. Gebruik alleen lauw water en dep de huid droog.
  • Smeer na het verschonen een laagje lanoline op de geïrriteerde huid. Lanoline wordt vloeibaar en makkelijk te smeren door het even in de zon te zetten of het afgesloten potje op te warmen in het badwater.
  • Voorkomen is altijd beter dan genezen. Voorkom luieruitslag door na ieder badje de babyhuid in te smeren met een natuurlijke vette crème die snel intrekt. Hierdoor blijft de huid van je baby beschermd en worden schuurplekken voorkomen. De Schapenwol Huidcrème en Neutraal crème zijn hiervoor zeer geschikt.
  • Word de luieruitslag niet beter en maak je je zorgen? Ga dan langs bij het consultatiebureau.

 

Deel dit blogbericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *