Ons verhaal

In 1988 werden we de gelukkige eigenaar van de Texelse schapenboerderij De Noordkroon met honderden schapen op 25 hectare natuurland. Na een paar jaar wilden we ons boerenleven delen met bezoekers en stelden we de boerderij dagelijks open voor publiek. In 1999 zijn we eerst in de schuur en later in de boerenkeuken begonnen met het ontwikkelen van Schapenwolcrèmes: natuurlijke huidverzorging op basis van wolvet. Na jaren boeren moest onze boerderij plaats maken voor natuur en hebben we besloten om ons volledig te richten op de Schapenwolcrèmes en andere producten met wol als basis. Hieronder een tijdlijn van ons (boerig) ondernemers-avontuur!

Begin jaren ‘90

Open voor bezoekers

Wat waren we trots! Schapenboerderij De Noordkroon opent als eerste boerderij op Texel de deuren voor bezoekers.

1993-1995

Uitbreiding

Naast de Texelse schapen starten we ook met melkschapen. Op het erf bouwen we twee nieuwe schuren, een kaasmakerij met opslag en een nieuwe entree.

1995

Schapenkaas

De Noordkroon is een populaire bestemming voor toeristen en de schapenkaas gaat vlot over de toonbank in de nieuwe boerderijwinkel.

1996

Geitenkaas

Uitbreiding met melkgeiten, dus nu schapenkaas én geitenkaas. Onze kazen worden op meerdere plaatsen op het eiland verkocht.

1999

Schapenwolcrème!

Het begin van de Schapenwolcrème! In de stal vullen we de eerste potjes wolvet voor verkoop in de boerderijwinkel.

2000

Jaarlijks 25.000 bezoekers

Jaarlijks zien zo’n 25.000 bezoekers hoe wij leven en werken op schapenboerderij de Noordkroon. De scheerdagen in de zomer trekken duizenden toeristen.

2004

Meer crèmes

De bezoekers zijn enthousiast over onze Schapenwolcrème en we besluiten om de productie te professionaliseren. Steeds meer crèmes op basis van wolvet: nu ook voetcrème, huidcrème en gezichtscrème.

2007

Schapentheater

Naast alle drukte op de boerderij en de Schapenwolcrèmes heeft boerin Renske genoeg energie om een droom te verwezenlijk: haar eigen Schapentheater!

2010

Plaats maken voor natuur

Helaas moet de boerderij plaats maken voor natuurgebied. Er wordt besloten om verder te gaan met de Schapenwolcrèmes. Toen nog in glas.

2014

Duurzaamheid

Duurzaam werken is vanzelfsprekend. We vervangen de glazen potjes in recyclebare PET verpakking.

2017

Familiebedrijf

Zoon Rik komt ons team versterken. De nieuwe Schapenwol Neutraal crème voor de zeer gevoelige huid is een succes.

De toekomst

Stolpboerderij

In 2018 verhuist De Noordkroon naar een nieuwe locatie: een Texelse stolpboerderij. Natuurlijk gaan we ook weer schapen houden!