Schapenwolcrème

Ontstaan op Texelse schapenboerderij

In 1999 is tijdens de scheertijd op schapenboerderij De Noordkroon het idee voor de Schapenwolcrème ontstaan. Boerin Renske verzamelde en sorteerde de afgeschoren wol en ontdekte de kracht van het natuurlijke wolvet. Het maakte haar handen zacht en wondjes verdwenen. De eerste potjes wolvet werden in de stal afgevuld en in de eigen boerderijwinkel verkocht. Na een aantal jaar heeft een professioneel bedrijf de productie overgenomen en vandaag de dag zijn de crèmes in heel Nederland verkrijgbaar.

Er zijn 10 varianten Schapenwolcrème, allen met hun eigen unieke eigenschappen. Benieuwd? Neem een kijkje in onze webwinkel voor een overzicht!

Ga naar webwinkel

Wij kiezen voor natuurlijk

Bij de samenstelling van de Schapenwolcrèmes kiezen we voor natuurlijke grondstoffen: wolvet, water, natuurlijke oliën en kruidenextracten. De crèmes die we in de beginperiode hebben ontwikkeld bevatten een kleine hoeveelheid parfum. Later kozen we voor de geur van natuurlijke etherische oliën of helemaal geen geurstof. De vraag naar een nieuw product komt vaak vanuit de gebruikers zelf. Zo ontstonden de laatste jaren de Wolvet met kruiden, de Lippenvet en de Neutraal crème: een hypoallergene crème voor de zeer gevoelige huid. Ook de Schapenwol Zonnebrandcrème is geurloos, 99% natuurlijk en zeer geschikt voor de gevoelige huid! De volledige samenstelling van ieder product kan je vinden in de webwinkel.

Wolvet helpt de huid herstellen

Al onze crèmes hebben wolvet als hoofdbestanddeel. De samenstelling van wolvet lijkt erg op die van onze eigen huidvetten. Het wolvet wordt snel opgenomen en voedt onze huid met essentiële vetten. Dit zorgt ervoor dat de opperhuid herstelt zodat deze weer goed vocht kan vasthouden en het lichaam kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook voelt de huid weer zacht en soepel aan.

Bij eczeem, psoriasis en rosacea

Gebruikers van de Schapenwolcrème laten ons weten waarvoor of waartegen ze de crème gebruiken. Wij ontvangen positieve reacties van mensen die last hebben van hardnekkige huidaandoeningen zoals atopisch eczeem, psoriasis en rosacea. De huid is zachter, rustiger en minder geïrriteerd. Hier zijn wij blij mee! Wel vinden wij het belangrijk om te vermelden dat onze crèmes de oorzaak van de huidklachten niet weg kunnen nemen en wij adviseren dan ook om bij ernstige huidaandoeningen je huisarts te raadplegen.

Schapenwolcème waar te koop?

Alle Schapenwolcrèmes kunnen gemakkelijk besteld worden in onze webwinkel. Wil je liever de Schapenwolcrème in een winkel kopen? Zoek dan naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ga naar webwinkel Vind een verkooppunt

Verrassende reacties

Af en toe worden we nog steeds verrast. Zo hebben we de Schapenwolcrème als remedie voorbij zien komen tegen: wielrennersbillen, schaatswangen, cementhanden, turnhanden, bakkerseczeem, roeibillen, duikershanden, djembéhanden, patholoog-anatoomhanden, sloeproei-handen, ruwe oorranden, jeuk bij spataderen en tot slot: hondenstokgooi-handen.

Houd ons vooral op de hoogte van jouw gebruik van onze Schapenwolcrèmes: facebook.com/noordkroon of mail ons op info@noordkroon.nl!