Wonen en werken op een eiland

Wonen en werken op een eiland

Dat het anders leven is op een eiland merk je ook aan de bewoners. De zee rondom Texel zorgt voor een extra band tussen de eilanders.

Geen band die knelt, want Texelaars zijn tolerant naar elkaar en staan open voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen die opborrelen op het eiland of vanaf de vaste wal mee komen met de boot. “We moeten het met elkaar doen’.

Veelzijdig

Texel heeft vele kanten. Natuur en cultuur, klein en fijn maar ook groots en werelds. De Texelse schapen passen hier uitstekend bij. De lammeren meegeteld zijn er ongeveer twee keer zoveel Texelse schapen als inwoners. Al eeuwenlang kleden ze het landschap aan en geven gezicht aan dat wat iedereen voelt die op Texel verblijft: rust en ruimte.

Naar ‘de overkant’

En toch, een mens kan soms naast al die natuur behoefte hebben aan stadse snelheid en inspiratie. Renske gaat regelmatig naar ‘de overkant’ voor een bezoek aan een van de verkooppunten, van de Schapenwolcrème of EHBO zalf, overleg met collega’s of voor haar onderzoek naar de cultuurhistorie van schapenwol Texel. Als na een drukke dag de boot weer aanmeert op Texel, komt het unieke gevoel van eilandse geborgenheid haar tegemoet. Texel is thuis.

Lees meer over: