• VERZORGING MET BIOLOGISCH WOLVET
 • INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Zo voorkom je schrale handen in de winter

De winter is in volle gang en wij vinden het heerlijk om een stevige winterwandeling te maken in de frisse buitenlucht om vervolgens op te warmen met een welverdiende kop erwtensoep of warme chocomel. Tijdens de winter heeft onze huid zowel binnen als buiten te maken met een lage luchtvochtigheid. Hierdoor verdampt het water in onze huid sneller waardoor veel mensen last hebben van droge schrale handen. Wij zetten een aantal tips op een rij om schrale handen in de winter te voorkomen én te herstellen.

  Was je handen niet te vaak

  Sinds de komst van corona is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer het advies luidt om je handen regelmatig te wassen met water en zeep is het haast onmogelijk om géén droge handen te krijgen. Als je bij ieder winkelbezoek ook nog desinfecterende handgel gebruikt die hoge percentages alcohol bevat, is het geen wonder dat je handen binnen de kortste keren als schuurpapier aanvoelen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de schade te beperken. Was je handen met lauwwarm water in plaats van warm water. Probeer een milde handzeep zonder parfum te gebruiken en vermijd het gebruik van handdrogers. Gebruik liever een schone handdoek om je handen droog te deppen.

  Herstel de vochtbalans

  Je huid bezit van nature een zelfherstellend vermogen. Dit betekent dat je huid in principe zelf nieuwe vetten aanmaakt. Maar het liefst wil je natuurlijk weer zo snel mogelijk genieten van zachte handen. Wat kun je doen om dit proces te versnellen en ondersteunen? Het magische woord gedurende de wintermaanden: hydrateren. Kies voor een handcrème die de huid voedt met essentiële vetten en die de huidbarrière herstelt. Hierdoor kan de huid meer vocht vasthouden en voelt deze binnen de kortste keren weer zacht en soepel aan.

  Bescherm je handen

  Draag altijd handschoenen als je naar buiten gaat. Zo blijven je handen goed doorbloed en worden je handen beschermt tegen de winterkou. Ook wanneer je binnenshuis aan de slag gaat met schoonmaakmiddelen kunnen je handen heel droog worden. Het is daarom ook geen overbodige luxe om handschoenen aan te trekken tijdens het soppen.

  Onze handcrème bevat 10% wolvet en maakt de droge, schrale en schilferige huid weer heerlijk zacht. Alle huidverzorgingsproducten van Noordkroon zijn gemaakt op basis van natuurlijk wolvet. Dit wolvet is geheel afkomstig van schapen die na het scheren weer de weide ingaan. Benieuwd naar alle huidverzorgingsproducten? Je vindt ze hier.