Over ons

Begonnen als Texelse schapenboerderij

In 1988 werden wij de gelukkige eigenaar van de Texelse schapenboerderij De Noordkroon. Begin jaren 90 zetten wij als eerste boerderij op Texel dagelijks onze deuren open voor bezoekers, wat uitgroeide tot 25.000 bezoekers per jaar. In de boerderijwinkel verkochten wij onze eigen biologische schapen- en geitenkaas.

Begin van onze crèmes en zalven

Ieder jaar in juni werden onze 400 schapen geschoren. In 1999 was het tijdens dit werk dat boerin Renske op het idee kwam om crèmes en zalven te maken met het wolvet uit de schapenvacht als basis. Het wolvet maakte haar handen zacht en wondjes verdwenen. Dit was het prille begin van onze huidverzorging. Er werden potjes wolvet afgevuld in onze eigen stal en verkocht in de boerderijwinkel. Het wolvet werd teruggekocht van de wolwasserij in België waar de wol van Texel werd gewassen.*

Uitbreiding

De bezoekers waren enthousiast over de werking van wolvet en we besloten de productie te professionaliseren.** Er kwamen meerdere crèmes op basis van wolvet: handcrème, voetcrème, huidcrème en gezichtscrème. De crèmes werden op steeds meer plekken op Texel verkocht.

Plaats maken voor natuur

In 2012 moest onze boerderij plaats maken voor natuur en hebben wij afscheid genomen van onze schapen. Vanaf toen richtten we ons volledig op onze crèmes en zalven, die steeds populairder werden. In 2018 zijn wij verhuisd naar onze huidige locatie: een Texelse stolpboerderij tussen de weilanden vol schapen.

Trouw aan uitgangspunten

In de loop van de jaren zijn wij als bedrijf veranderd: van schapenboerderij naar een bedrijf dat huidverzorgingsproducten ontwikkelt en verkoopt. Tegelijk blijven wij trouw aan de uitgangspunten die wij als boer hadden. Dit zie je terug in onze producten met natuurlijke ingrediënten en in onze manier van werken. Met boeren nuchterheid kiezen wij voor eenvoud en werken we zonder poespas. Eerlijk en betrokken met de wereld waarin wij leven. Vandaag de dag zijn onze producten in heel Nederland verkrijgbaar, en daar zijn wij trots op!

 

Na een aantal jaar is de wolwasserij in België gestopt met het opvangen van wolvet uit de ruwe schapenwol. Sindsdien is het niet meer mogelijk om Texels wolvet in onze producten te gebruiken. Ook bleek het niet mogelijk om elders in de EU wolvet in te kopen. Wij zijn toen overgestapt naar wolvet van de hoogste kwaliteit uit Nieuw-Zeeland. Schapen in Nieuw-Zeeland worden voornamelijk gehouden voor hun wol. Het wolvet in onze producten is dan ook geheel afkomstig van schapen die na het scheren weer de weide ingaan.

** Tegenwoordig zijn onze producten in heel Nederland beschikbaar. Dit betekent dat onze producten aan alle kwaliteitseisen moeten voldoen. Dit heeft geleid tot een goede samenwerking met een externe producent.