Over ons

Begonnen als Texelse schapenboerderij

In 1988 is ons familiebedrijf op Texel begonnen als schapenboerderij ‘De Noordkroon’. Een paar jaar later zetten wij als eerste boerderij op Texel dagelijks onze deuren open voor bezoekers, wat uitgroeide tot 25.000 bezoekers per jaar. In de boerderijwinkel verkochten we onze zelfgemaakte biologische schapenkaas.

Begin van onze crèmes en zalven

Ieder jaar werden onze schapen in de vroege zomer geschoren. Het wolvet uit de schapenvachten maakte onze handen in deze periode altijd heerlijk zacht. In 1999 was het dan ook tijdens het sorteren van de afgeschoren wol dat het idee ontstond om crèmes en zalven te maken met wolvet als basis. De eerste potjes werden afgevuld in onze stal en verkocht in de boerderijwinkel.

Uitbreiding

Er werd enthousiast gereageerd op de werking van wolvet op de huid. In 2003 besloten we uit te breiden met nieuwe producten en de productie te professionaliseren. Omdat dit niet mogelijk was op onze schapenboerderij werken we sindsdien nauw samen met een externe producent uit de kop van Noord-Holland. Wij hebben de regie over de productontwikkeling, zij verzorgen de productie en garanderen een constante kwaliteit.

Afscheid van schapen en boerderijwinkel

In 2012 heeft onze boerderij plaatsgemaakt voor natuur en hebben we afscheid genomen van de schapen en boerderijwinkel. Sindsdien richten wij ons uitsluitend op onze huidproducten met wolvet als basis. Het assortiment is verder uitgebreid en er zijn meer verkooppunten en een webwinkel bij gekomen.

Trouw aan uitgangspunten

In de loop van de jaren zijn wij als bedrijf veranderd: van schapenboerderij naar bedrijf voor huidverzorging. Tegelijk blijven we trouw aan de uitgangspunten die we als boer hadden. Met boerennuchterheid kiezen we voor eenvoud en werken zonder poespas. Eerlijk en betrokken met de wereld waarin we leven. Dit zie je terug in onze producten met natuurlijke ingrediënten en onze manier van werken.

Bekijk producten Meer over wolvet