Over ons

Begonnen als Texelse schapenboerderij

In 1988 werden wij de gelukkige eigenaar van de Texelse schapenboerderij De Noordkroon. Begin jaren 90 zetten wij als eerste boerderij op Texel dagelijks onze deuren open voor bezoekers, wat uitgroeide tot 25.000 bezoekers per jaar. In de boerderijwinkel verkochten wij onze eigen biologische schapen- en geitenkaas.

Begin Schapenwolcrème

Ieder jaar in juni werden onze 400 schapen geschoren. In 1999 was het tijdens dit werk dat boerin Renske op het idee kwam om zalven te maken met het wolvet uit de schapenvacht als basis. Het wolvet maakte haar handen zacht en wondjes verdwenen. Dit was het prille begin van de Schapenwolcrème. Er werden potjes wolvet afgevuld in onze eigen stal en verkocht in de boerderijwinkel. Het wolvet werd teruggekocht van de wolwasserij in België waar de wol van Texel werd gewassen.*

Uitbreiding

De bezoekers waren enthousiast over de werking van wolvet en we besloten de productie te professionaliseren. Er kwamen meerdere Schapenwolcrèmes op basis van wolvet: handcrème, voetcrème, huidcrème en gezichtscrème. De crèmes werden op steeds meer plekken op Texel verkocht.

Plaats maken voor natuur

In 2012 moest onze boerderij plaats maken voor natuur en hebben wij afscheid genomen van onze schapen. Vanaf toen richtten we ons volledig op de Schapenwolcrèmes, die steeds populairder werden. In 2018 zijn wij verhuisd naar onze huidige locatie: een Texelse stolpboerderij tussen de weilanden vol schapen.

Trouw aan uitgangspunten

In de loop van de jaren zijn wij als bedrijf veranderd: van schapenboerderij naar een bedrijf dat huidverzorgingsproducten ontwikkelt en verkoopt. Tegelijk blijven wij trouw aan de uitgangspunten die wij als boer hadden. Dit zie je terug in onze producten met natuurlijke ingrediënten en in onze manier van werken. Met boeren nuchterheid kiezen wij voor eenvoud en werken we zonder poespas. Eerlijk en betrokken met de wereld waarin wij leven. Vandaag de dag zijn de Schapenwolcrèmes in heel Nederland verkrijgbaar, en daar zijn wij heel trots op zijn!

 

* In 2012 is de wolwasserij in België gestopt met het apart opvangen van wolvet. Hoewel er andere wolwasserijen in Europa zijn die wolvet uit wol halen, mogen wij dit wolvet niet gebruiken in onze producten. Volgens een EU-verordening uit 2012 mag er geen wolvet uit de EU verwerkt worden in producten voor menselijk gebruik. Dit betekende een enorme ommezwaai voor ons bedrijf. Wij kiezen nu voor wolvet uit Nieuw-Zeeland van de hoogst mogelijke kwaliteit.