Over ons

In 1988 werden we de gelukkige eigenaar van de Texelse schapenboerderij De Noordkroon met honderden schapen op 25 hectare natuurland. In 1999 vulden we de eerste potjes met wolvet in onze schapenstal. Het prille begin van de Schapenwolcrèmes!

Begin jaren ‘90 Open voor bezoekers
1993-1995 Uitbreiding
1995 Schapenkaas
1996 Geitenkaas
1999 Schapenwolcrème!
2000 Jaarlijks 25.000 bezoekers
2004 Meer crèmes
2007 Schapentheater
2010 Plaats maken voor natuur
2014 Duurzaamheid
2017 Familiebedrijf
De toekomst Stolpboerderij
Open voor bezoekers
Open voor bezoekers Wat waren we trots! Schapenboerderij De Noordkroon opent als eerste boerderij op Texel de deuren voor bezoekers.
Uitbreiding
Uitbreiding Naast de Texelse schapen starten we ook met melkschapen. Op het erf bouwen we twee nieuwe schuren, een kaasmakerij met opslag en een nieuwe entree.
Schapenkaas
Schapenkaas De Noordkroon is een populaire bestemming voor toeristen en de schapenkaas gaat vlot over de toonbank in de nieuwe boerderijwinkel.
Geitenkaas
Geitenkaas Uitbreiding met melkgeiten, dus nu schapenkaas én geitenkaas. Onze kazen worden op meerdere plaatsen op het eiland verkocht.
Schapenwolcrème!
Schapenwolcrème! Het begin van de Schapenwolcrème! In de stal vullen we de eerste potjes wolvet voor verkoop in de boerderijwinkel.
Jaarlijks 25.000 bezoekers
Jaarlijks 25.000 bezoekers Jaarlijks zien zo’n 25.000 bezoekers hoe wij leven en werken op schapenboerderij de Noordkroon. De scheerdagen in de zomer trekken duizenden toeristen.
Meer crèmes
Meer crèmes De bezoekers zijn enthousiast over onze Schapenwolcrème en we besluiten om de productie te professionaliseren. Steeds meer crèmes op basis van wolvet: nu ook voetcrème, huidcrème en gezichtscrème.
Schapentheater
Schapentheater Naast alle drukte op de boerderij en de Schapenwolcrèmes heeft boerin Renske genoeg energie om een droom te verwezenlijk: haar eigen Schapentheater!
Plaats maken voor natuur
Plaats maken voor natuur Helaas moet de boerderij plaats maken voor natuurgebied. Er wordt besloten om verder te gaan met de Schapenwolcrèmes. Toen nog in glas.
Duurzaamheid
Duurzaamheid Duurzaam werken is vanzelfsprekend. We vervangen de glazen potjes in recyclebare PET verpakking.
Familiebedrijf
Familiebedrijf Zoon Rik komt ons team versterken. De nieuwe Schapenwol Neutraal crème voor de zeer gevoelige huid is een succes.
Stolpboerderij
Stolpboerderij In 2018 verhuist De Noordkroon naar een nieuwe locatie: een Texelse stolpboerderij. Natuurlijk gaan we ook weer schapen houden!