Lanoline

Meer weten over lanoline en wat dit doet met je huid? Al sinds 1999 houdt ons Texelse familiebedrijf zich bezig met huidverzorging op basis van lanoline, ook wel wolvet genoemd. De eerste potjes werden verkocht in onze eigen boerderijwinkel. Tegenwoordig zijn we geen schapenboerderij meer, maar richten wij ons volledig op onze huidverzorging. We vertellen je graag meer over onze producten en het hoofdingrediënt lanoline/wolvet.

Lees meer

Wat is lanoline precies? 

Lanoline is het natuurlijke vet uit de vacht van het schaap. De termen lanoline en wolvet worden vaak door elkaar gebruikt. Met wolvet wordt meestal het vet bedoeld dat in de wolwasserij uit de wol wordt gewassen. Zodra het is gereinigd en klaargemaakt voor bijvoorbeeld huidverzorging, wordt het lanoline genoemd. Wij kiezen ervoor om het altijd wolvet te noemen.  

Wat doet het voor je huid? 

Wanneer je huid droog of ruw aanvoelt, komt dit meestal doordat er niet genoeg huidvetten aanwezig zijn. Hierdoor wordt de vochtbalans in de huid verstoord. De samenstelling van wolvet lijkt op die van onze eigen huidvetten waardoor het makkelijk wordt opgenomen. Het voedt de huid met essentiële vetten en herstelt de opperhuid. De huid kan weer meer vocht vasthouden en voelt weer zacht en soepel aan..  

Lanolinezalf of -crème met biologisch wolvet 

Wij gebruiken in onze producten uitsluitend zuiver en biologisch wolvet van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het gaat dus niet direct vanuit de schapenvacht een potje of tube in. Het wordt eerst volledig gereinigd en de geur geneutraliseerd. Ook worden er uitvoerige tests gedaan om er zeker van te zijn dat het wolvet voldoet aan alle mogelijke kwaliteitseisen. 

Naast wolvet bevatten onze crèmes en zalven aanvullende natuurlijke ingrediënten voor een extra verzorgende werking. Op iedere productpagina vind je een overzicht van de ingrediënten en hun werking.  

Huidverzorging op basis van lanoline kopen? 

Wil je huidverzorging op basis van wolvet/lanoline kopen, kijk dan hierboven bij onze producten. Voor vragen of advies kun je gerust contact met ons opnemen. We helpen je graag.