Wolvet

In 1999 zijn we op onze toenmalige schapenboerderij begonnen met onze crèmes en zalven op basis van wolvet. De eerste potjes wolvet werden verkocht in onze eigen boerderijwinkel. Tegenwoordig is ons familiebedrijf geen schapenboerderij meer, maar richten we ons volledig op onze huidverzorgingsproducten.

Lees meer

Uit de vacht van het schaap

Als je de vacht van een schaap hebt aangeraakt dan zul je merken dat je handen gelijk een stuk zachter aanvoelen. Dit komt door het wolvet dat van nature voorkomt in de vacht. Je kunt het vaak met het blote oog zien zitten als een gele waas tussen de wolharen. Bij het schaap heeft het wolvet meerdere functies. Zo zorgt het ervoor dat de wolharen beter aan elkaar blijven zitten waardoor de vacht een dichter geheel is. Hierdoor is het schaap beter beschermd tegen regen en wind. Ook beschermt het wolvet de huid van het schaap tegen bacteriën, schimmels en uitdroging.

Hierom is wolvet goed voor je huid

Wanneer je last hebt van een droge of ruwe huid komt dit meestal omdat er niet genoeg huidvetten aanwezig zijn. Hierdoor wordt de vochtbalans in je opperhuid verstoord. Huidvetten beschermen en verzorgen je huid en zorgen ervoor dat je huid goed vocht kan vasthouden. Bij het schaap wordt dit gedaan door wolvet. De samenstelling van wolvet lijkt dan ook erg op die van onze eigen huidvetten. Het wordt makkelijk opgenomen en voedt onze opperhuid met essentiële vetten. Hierdoor voelt je huid weer zacht en soepel aan.

Biologisch wolvet van de hoogst mogelijke kwaliteit

Het biologische wolvet dat wij gebruiken in onze producten is van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het gaat dus niet direct vanuit de schapenvacht een potje of tube in. Zo wordt de geur van het wolvet geneutraliseerd en wordt het volledig gereinigd. Ook worden er uitvoerige tests gedaan om er zeker van te zijn dat het wolvet voldoet aan alle kwaliteitseisen.

Andere natuurlijke ingrediënten

In onze huidverzorging wordt de krachtige werking van het wolvet ondersteund door andere natuurlijke ingrediënten zoals kamfer, tea tree olie, arnica, plantaardige oliën, aloë vera, jojoba olie en vitamine E. Want ook al doet wolvet veel, het kan niet alles. Deze aanvullende natuurlijke ingrediënten geven onze producten een extra verzorgende werking. Bij al onze producten kun je een overzicht vinden van welke ingrediënten erin zitten en welke werking ze hebben.

Huidverzorging op basis van wolvet kopen?

Kijk dan hierboven bij onze producten. Heb je een vraag over wat wolvet precies is of heb je advies nodig? Dan horen we het uiteraard graag. Je kunt hier contact met ons opnemen.