• VERZORGING MET BIOLOGISCH WOLVET
 • INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

  Wolvet en lanoline, wat zijn dat precies?

  Wolvet is het natuurlijke vet uit de vacht van een schaap. Je kunt het met het blote oog zien zitten als kleine gele korreltjes of een geel waas tussen de wolharen.

  Functie van wolvet bij het schaap

  Wolvet heeft bij het schaap meerdere functies. Het zorgt voor verbinding van de wolvezels, waardoor de vacht een dicht geheel wordt en het schaap optimaal bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast beschermt het wolvet de huid van het schaap tegen bacteriën en schimmels en tegen uitdroging. Er verdampt minder vocht en daardoor blijft de huid soepel.

  Het verschil tussen lanoline en wolvet

  Lanoline is eigenlijk hetzelfde als wolvet. Met wolvet wordt meestal het vet bedoeld dat in de wolwasserij uit de wol wordt gewassen. Zodra het wolvet is klaargemaakt voor bijvoorbeeld lichaamsverzorging, wordt het lanoline genoemd. In de praktijk worden de twee benamingen vaak door elkaar gebruikt. Wij kiezen ervoor om het altijd wolvet te noemen.

  Zo wordt wolvet uit de wol gehaald

  Na het scheren van de schapen gaat de wol naar de wolwasserij. Hier wordt de wol gewassen in een rij van baden. Het wolvet komt bovendrijven en wordt vervolgens met een centrifuge uit het water gehaald. Het wordt daarna gereinigd en gehomogeniseerd, waarbij de vetdeeltjes zodanig klein worden gemaakt dat er een gladde basis ontstaat.

  Er zijn verschillende kwaliteiten wolvet. Voor onze huidverzorgingsproducten gebruiken wij uitsluitend volledig gezuiverd wolvet van farmaceutische kwaliteit.

  Wolvet doet wonderen voor je huid

  Eigenlijk is het simpel: zowel de mens als het schaap zijn zoogdieren. Bij de mens wordt de huid beschermd en verzorgd door natuurlijke huidvetten, ook wel talg genoemd. Bij het schaap wordt dit gedaan door het wolvet. De samenstelling van wolvet lijkt dan ook erg op die van onze eigen huidvetten.

  Door onder andere overmatig zeepgebruik kan de vochtbalans in de opperhuid worden verstoord. Hierdoor kan een droge huid ontstaan met klachten als ruwheid, jeuk of kloven. Omdat wolvet lijkt op onze eigen huidvetten wordt het makkelijk opgenomen door onze huid. Het voedt de opperhuid met essentiële vetten en ondersteunt een spoedig herstel van de vochtbalans. Je huid voelt weer prettig aan en jeuk en irritaties verdwijnen.

  Basis van onze crèmes en zalven

  Al onze crèmes hebben een hoog percentage wolvet, verschillend van 3% in onze gezichtscrème tot 10% in onze handcrèmes, lichaamscrème en voetcrème. Daarnaast kan je in onze webwinkel ook puur wolvet kopen of zalven tegen kloven en eelt op basis van wolvet.

  Bekijk producten

  Voor de gevoelige huid

  Ook voor de gevoelige huid is wolvet effectief. Onze klanten gebruiken puur wolvet succesvol bij de behandeling van luieruitslag op de kwetsbare babyhuid en bij het verhelpen van gevoelige tepelkloven, ontstaan door borstvoeding.

  Speciaal voor de zeer gevoelige huid hebben wij de Neutraalcrème ontwikkeld. Deze hypoallergene crème op basis van wolvet is niet geparfumeerd en bevat geen alcohol, parabenen, etherische oliën of kleurstoffen.

  Waar kun je Noordkroon producten kopen?

  Puur wolvet en al onze natuurlijke huidverzorgingsproducten op basis van wolvet zijn eenvoudig te bestellen in onze webwinkel. Koop je liever in een winkel? Zoek dan naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

  Ga naar webwinkel Vind een verkooppunt