• VERZORGING MET BIOLOGISCH WOLVET
 • INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

5 ingrediënten uit de natuur die je ook terugvindt in onze crèmes en zalven

Ruim twintig jaar geleden kwam schapenboerin Renske op het idee om zalven en crèmes te maken op basis van natuurlijk wolvet. Zij merkte dat na het sorteren van de afgeschoren wol haar handen zacht aanvoelden en wondjes verdwenen. Dit is waar het idee voor onze crèmes en zalven is ontstaan. De potjes werden destijds afgevuld in onze eigen stal en verkocht in de boerderijwinkel. Sindsdien hebben wij ons als bedrijf doorontwikkeld en zijn wij geen schapenboerderij meer maar een huidverzorgingsbedrijf. Tegenwoordig zijn onze producten in heel Nederland verkrijgbaar.

Al onze crèmes en zalven worden al jaren met veel liefde en aandacht gemaakt met natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit. In deze blog sommen wij vijf favoriete natuurlijke ingrediënten op die in onze producten worden verwerkt.

  #1 Wolvet

  Niet geheel verrassend, maar uiteraard voor ons met stip op 1: wolvet. Het natuurlijke vet dat afkomstig is uit de vacht van het schaap zorgt voor verbinding van de wolvezels, waardoor de vacht een dicht geheel wordt en het schaap optimaal bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast beschermt het wolvet de huid van het schaap tegen bacteriën, schimmels en voorkomt het uitdroging. Dankzij het natuurlijke vet verdampt er minder vocht waardoor de huid soepel blijft. De wonderlijke eigenschappen van wolvet zijn bij uitstek ook geschikt voor de vocht- en vethuishouding van onze eigen huid en vormen daarom het ideale basisingrediënt voor onze crèmes en zalven.

  #2 Glycerine

  Dit natuurlijke ingrediënt staat bekend om zijn intensief hydraterende werking. Glycerine is een onmisbaar bestanddeel dat in bijna al onze huidverzorgingsproducten verwerkt is. Glycerine bestaat uit vetten en oliën die de werking van wolvet ondersteunen en is in staat om vocht in de huid vast te houden en aan te trekken.

  #3 Aloë Vera

  Al jarenlang staat de gel uit de stengels van de Aloë Vera plant bekend om zijn helende werking. De effectieve bestanddelen uit Aloë Vera kalmeren en verzachten de huid en zijn rijk aan voedingsstoffen die de celvernieuwing in de huid stimuleren. Deze groene duizendpoot vind je dan ook in bijna al onze huidverzorgingsproducten terug.

  #4 Arnica

  De medicinale plant Arnica staat ook wel bekend als ‘valkruid’ en heeft zijn naam te danken aan de herstellende werking bij blauwe plekken. De doorbloeding wordt door Arnica bevorderd, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd en ontstekingen geremd worden en zwellingen verminderen. Daarnaast kan de plant met zijn delicate gele bloemetjes helpen bij vermoeide en gevoelige spieren. Deze krachtpatser vind je onder andere terug in onze Wolvet Kruiden en Arnica Zalf.

  #5 Vitamine E

  Natuurlijke vitamine E, ook wel tocoferol genoemd, bevat krachtige antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het is een vetoplosbaar vitamine en komt veel voor in vette producten zoals plantaardige olie, margarine, noten, fruit en zaden. Vitamine E heeft daarnaast het vermogen om huidschade tegen Uv-straling te beperken. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze veelzijdige vitamine in bijna al onze crèmes en zalven wordt verwerkt.

  Benieuwd naar alle ingrediënten die wij gebruiken in onze crèmes en zalven? In onze webwinkel vind je bij ieder product een volledige ingrediëntenlijst.