• VERZORGING MET BIOLOGISCH WOLVET
 • INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

3 tips voor een zachte huid in de winter

De dagen worden korter en de temperatuur schiet richting het vriespunt. Dat betekent dat we de verwarming al gauw een paar graden hoger zetten, wat zorgt voor droge lucht in huis. Tel daar gure wind en bijtende kou bij op en het is geen wonder dat velen van ons last hebben van een (extreem) droge huid. De grote temperatuurverschillen maken het ontzettend lastig voor je huid om gehydrateerd te blijven. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wat voor invloed heeft de kou op onze huid en hoe kunnen we onze huid beter beschermen tijdens de wintermaanden?

  Hydrateren

  Hoe kouder de lucht, hoe minder vocht deze kan vasthouden. In de winter is de luchtvochtigheid lager, met als gevolg dat onze huid droog, ruw of zelfs geïrriteerd kan aanvoelen. De kans is groot dat de vochtbalans van de opperhuid is verstoord. Mensen die al last hebben van huidaandoeningen zoals eczeem of rosacea krijgen hier in de winter vaak nog meer last van. Het drinken van voldoende water is belangrijk om de vochtbalans van de huid op peil te houden. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gehydrateerd en wordt de kans op uitdroging een stuk kleiner.

  Verzorgen

  Hoe droger de huid, hoe meer de barrièrefunctie van de huid verstoord raakt. Probeer daarom geen agressieve zeep of reinigers te gebruiken. Ook te warm douchen kan de huid nog verder uitdrogen. Maar wat helpt dan wel? Probeer in ieder geval niet te vaak en te warm te douchen. Breng direct na het douchen een vochtinbrengende crème aan, dit zorgt ervoor dat vocht het beste opgenomen wordt in de huid. Voor extra dagelijkse verzorging kun je de droge huid insmeren met een voedende crème die de vochthuishouding in balans brengt.

  Beschermen

  Tijdens de winterperiode kan de wind in onze huid snijden, vooral de huid van ons gezicht en handen krijgt het zwaar te verduren. De bovenste huidlaag heeft in de winter sneller een tekort aan huidvetten, waardoor er te weinig vocht wordt vastgehouden. Je kunt je huid beschermen tegen directe wind en kou door je warm aan te kleden. Draag handschoenen en bescherm je gezicht met een muts en sjaal. Daarnaast is het belangrijk om SPF te smeren, want ook de winterse zonnestralen bevatten schadelijke UV-straling.

  Al onze huidverzorgingsproducten worden gemaakt op basis van natuurlijk wolvet. Het natuurlijke wolvet voedt de huid met essentiële vetten en ondersteunt het herstel van de vochtbalans. Benieuwd naar al onze producten? Je bekijkt ze hier.