• VERZORGING MET BIOLOGISCH WOLVET
 • INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Het unieke verhaal van ons biologische wolvet

Al onze huidverzorgingsproducten hebben biologisch wolvet als basis. We hebben bewust voor dit wolvet gekozen vanwege zijn volledig traceerbare herkomst. Deze transparantie geeft ons de zekerheid dat de schapen met zorg worden behandeld en dat het wolvet van de hoogst mogelijke kwaliteit is. Hieronder lees je meer over het biologische wolvet.

  Wat maakt het wolvet biologisch?

  Het wolvet komt van schapen die op biologische wijze en volgens de Responsible Wool Standard (RWS) worden gehouden. De RWS stelt strenge eisen op het gebied van dierenwelzijn, duurzaam landbeheer, volledige traceerbaarheid en sociale verantwoordelijkheid. Ook heeft het wolvet het COSMOS-keurmerk, een internationale standaard voor biologische en natuurlijke grondstoffen.

  Herkomst van het wolvet

  Het liefst zouden we wolvet van Texelse of Nederlandse schapen in onze producten gebruiken. Helaas is dit niet mogelijk omdat er in Europa geen wolwasserij is die wolvet opvangt voor gebruik in huidverzorging. Daarom halen we ons biologische wolvet uit Argentinië. Dit wolvet is het enige ter wereld waarvan we de herkomst volledig kunnen achterhalen. Een belangrijk onderdeel hierbij is dat zowel de schapenboeren die de wol leveren als de wolwasserij die het wolvet opvangt, deel uitmaken van dezelfde organisatie. Dit garandeert dat altijd dezelfde werkwijze wordt gehanteerd, waarbij respect voor dier, mens en natuur centraal staan.

  Welzijn van de schapen

  De biologische schapenboeren hechten veel waarde aan het welzijn van de schapen. De dieren hebben veel ruimte en leven in een relatief koud en droog klimaat. Hierdoor is de kans op parasieten klein en zijn chemische bestrijdingsmiddelen zelden nodig. Het wolvet in onze producten is dan ook gegarandeerd vrij van pesticiden. De schapen worden geschoren door vakbekwame scheerders die diervriendelijk te werk gaan. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van mulesing of andere dieronvriendelijke handelingen.

  Van schaap tot wolvet in onze producten

  Na het scheren gaat de schapenwol naar een wolwasserij die voldoet aan de Global Organic Textile Standard (GOTS). Deze GOTS-certificering staat garant voor een milieuvriendelijke werkwijze met zo min mogelijk gebruik van chemische middelen. Nadat het wolvet in de wolwasserij is opgevangen, wordt het gereedgemaakt voor gebruik in onze producten. Dit wordt gedaan volgens biologische standaarden, waarbij het wolvet grondig wordt gezuiverd en geanalyseerd om aan alle kwaliteitseisen te voldoen.

  Biologisch wolvet: een bewuste keuze

  Bij Noordkroon hechten we veel waarde aan kwaliteit, transparantie en dierenwelzijn. Dit zie je terug in ons gebruik van het biologische wolvet. Door voor dit wolvet te kiezen, verzekeren we niet alleen dat onze producten goed zijn voor de huid, maar ook dat het afkomstig is van een verantwoordelijke en duurzame bron.